Zuster Bettina en Carmen Coolen wandelen Ons Kloosterpad samen met ezel en hond door Aarle-Rixtel. ,,Prairie heeft het pelgrimswandelen gemist", merkt Carmen na afloop op.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Bettina en Carmen Coolen wandelen Ons Kloosterpad samen met ezel en hond door Aarle-Rixtel. ,,Prairie heeft het pelgrimswandelen gemist", merkt Carmen na afloop op. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Wandelroute Ons Kloosterpad open: ‘Een kans om God te ontmoeten, of een ander of jezelf’

Het is een uitnodiging tot overdenking en zingeving: het meer dan 300 kilometer lange wandelpad langs Brabantse kloosters en abdijen dat vanaf zaterdag 1 mei  toegankelijk is voor het publiek. Een pelgrimstocht, zo je wilt. Heel spartaans hoeft die overigens niet te zijn. Voor zover de coronamaatregelen het toelaten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te overnachten of culinair te genieten.

 1. Kloosters lopen leeg, maar ‘niet meteen Onze-Lieve-Heer buiten zetten’
  PREMIUM
  Kloosterjaar

  Kloosters lopen leeg, maar ‘niet meteen On­ze-Lie­ve-Heer buiten zetten’

  In Kloosterjaar 2021 telt Brabant nog zo’n 450 kloostergebouwen. Op sommige plekken kunnen de kloosterlingen hun soms eeuwenoude leefregels nog altijd kunnen praktiseren, maar andere religieuzen moesten hun vertrouwde leefomgeving noodgedwongen verlaten. Menig klooster kreeg een andere bestemming: van opleidingsinstituut tot museum, van appartementencomplex tot retraiteplek. En de broeders en zusters zelf?
 1. Babynieuws uit Dierenrijk: voor het eerst in 8 jaar steppevossen geboren
  Play

  Babynieuws uit Dierenrijk: voor het eerst in 8 jaar steppevos­sen geboren

 2. Mika (11) speelt jonge Ferry Bouman in Undercover-film: 'Hij is mijn idool'
  Play

  Mika (11) speelt jonge Ferry Bouman in Undercover-film: 'Hij is mijn idool'