Henny van Ooij hield oktober vorig jaar een informatiebijeenkomst om de buurt in Liessel te waarschuwen voor de natte grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny van Ooij hield oktober vorig jaar een informatiebijeenkomst om de buurt in Liessel te waarschuwen voor de natte grond. © Hans van de Ven

Waterschap: grond Liessel niet natter door grindlaag

LIESSEL - Een grindlaag in de grond in Liessel zorgt er niet voor dat water daar sneller doorheen trekt. Dat concludeert Waterschap Aa en Maas na onderzoek. Sterker nog: de weerstand lijkt zelf iets groter te zijn dan het model waar vanuit wordt gegaan bij de plannen voor vernatting van De Peel.  Ondernemer Henny van Ooij zet daar vraagtekens bij, zegt zijn adviseur Martien Driessen.

Van Ooij luidde eerder de noodklok.  De paardenhouder en verhuurder van groepsaccommodaties is vanwege het project Peelvenen bezig met grondruil. Hij waarschuwde eerder de buurt dat een proef van het waterschap aantoonde dat het water zich erg snel verspreidt. Het peil werd hoger gezet, de gevolgen waren direct zichtbaar. Dat komt door de grindlaag, concludeerde Van Ooij.