Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Opbergen van Werkgroep Behoud de Peel in de Peel bij Griendtsveen. © FotoMeulenhof

Werkgroep Behoud de Peel in Deurne: stikstofbeleid moet anders

DEURNE - De Nederlandse stikstofregels moeten op last van Europa aangescherpt. Mede - of vooral - dankzij Werkgroep Behoud de Peel uit Deurne. ,,Het beleid moet nu echt anders”, zegt voorzitter Wim van Opbergen.

Natuurlijk, Werkgroep Behoud de Peel is blij met het ‘vernietigende’ oordeel van het Europese Hof van Justitie over de Nederlandse stikstofregels. Die zullen een stuk strenger worden en dat is precies waar de werkgroep al zo lang voor vecht. ,,Maar ik zeg er meteen bij dat het eigenlijk idioot is dat het zo lang moet duren”, zegt voorzitter Wim van Opbergen. ,,Al sinds 1980 zijn we hiermee bezig. Betogen we dat een verdere toename van de ammoniakuitstoot niet zomaar moet kunnen. Keer op keer is dit soort kritische geluiden genegeerd. Maar nu zal het beleid toch echt anders moeten.”

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.