Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Opbergen van Werkgroep Behoud de Peel in de Peel bij Griendtsveen. © FotoMeulenhof

Werkgroep Behoud de Peel in Deurne: stikstofbeleid moet anders

DEURNE - De Nederlandse stikstofregels moeten op last van Europa aangescherpt. Mede - of vooral - dankzij Werkgroep Behoud de Peel uit Deurne. ,,Het beleid moet nu echt anders”, zegt voorzitter Wim van Opbergen.

Natuurlijk, Werkgroep Behoud de Peel is blij met het ‘vernietigende’ oordeel van het Europese Hof van Justitie over de Nederlandse stikstofregels. Die zullen een stuk strenger worden en dat is precies waar de werkgroep al zo lang voor vecht. ,,Maar ik zeg er meteen bij dat het eigenlijk idioot is dat het zo lang moet duren”, zegt voorzitter Wim van Opbergen. ,,Al sinds 1980 zijn we hiermee bezig. Betogen we dat een verdere toename van de ammoniakuitstoot niet zomaar moet kunnen. Keer op keer is dit soort kritische geluiden genegeerd. Maar nu zal het beleid toch echt anders moeten.”

  1. Zedenpolitie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilmpje

    Zedenpoli­tie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilm­pje

    GEMERT - De afdeling zeden van de politie onderzoekt het seksfilmpje dat via AirDrop door scholieren wordt verspreid. ,,We trachten te achterhalen wie betrokken is bij het tot stand komen hiervan”, zegt een politiewoordvoerster. Er is geen sprake geweest van een fotomontage, zoals eerder abusievelijk werd gemeld. ,,De persoon op het filmpje blijkt niet de leerlinge van de school in Gemert te zijn (Commanderij). Dat hebben wij destijds vastgesteld. Wij weten niet wie het meisje op de film wel is.”