Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Werkstraf geëist voor dodelijke aanrijding in Gemert

DEN BOSCH/GEMERT - Tegen een 30-jarige vrouw uit Gemert is 120 uur werkstraf en rijontzegging voor een jaar geëist wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Bij die aanrijding op De Kampen in Gemert raakte een wielrenner in september 2018 zo zwaar gewond dat hij uiteindelijk overleed. 

De vrouw zag de 69-jarige fietser uit Beek en Donk, die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. Het slachtoffer kon een botsing niet meer voorkomen en belandde in de berm met botbreuken, een klaplong en interne bloedingen. Na enkele dagen overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.