Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe Poolse winkel in Bakel. Een openingsdatum is nog niet bekend. © FotoMeulenhof/Ton van de Meulenhof

Winkelpand in centrum Bakel na jaren weer in gebruik

BAKEL - Het al jaren leegstaande winkelpand aan het Sint Wilbertsplein in Bakel krijgt een nieuwe bestemming. Na het vertrek van de C1000 opent er binnenkort opnieuw een supermarkt: Polski Smak.

Het centrum van Bakel kampt net als veel andere dorpen al jaren met een toenemende leegstand. De gemeente en De Stem van Bakel, die als een soort van dorpsraad fungeert, denken daarom al langer over maatregelen die het centrum ‘toekomstbestendig’ moeten maken. Daarbij werd eerder ook openlijk gezinspeeld op de mogelijkheid om in het winkelpand pal tegenover de kerk appartementen te creëren.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.