Volledig scherm
PREMIUM
Opbouw van Wish Outdoor in Beek en Donk. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Wish Outdoor verwacht 60.000 bezoekers in Beek en Donk: ‘We beginnen elk jaar opnieuw’

BEEK EN DONK -  Op de steeds drukker wordende festivalkalender is Wish Outdoor in Beek en Donk een vaste waarde. Vanaf vrijdag, komen er weer 60.000 bezoekers naar het festivalterrein aan de Lekerstraat. ,,Je moet jezelf continu de vraag stellen, hoe blijven we verrassen.”

Quote

We zijn nu alweer bezig met volgend jaar. Dat heeft dan vooral te maken met het vastleggen van artiesten en leveran­ciers.

Jimmy van der Leemputten, Wish Outdoor-organisator

In de laatste dagen voor de start van Wish Outdoor is het een drukte van belang op het festivalterrein. De zeilen op de grote tent (plek voor ruim 9000 bezoekers) worden aangebracht. Enkele durfals hangen op tientallen meters hoogte zendmasten op. En de mainstage, het podium met de zo kenmerkende, uitbundige decors waar Wish Outdoor naam mee heeft opgebouwd, wordt aangekleed.

,,Vandaag zijn er iets meer dan honderd mensen aan het werk, dat loopt op elke dag verder op en tijdens het weekend zelf zijn er zo’n duizend mensen backstage aan het werk", legt Jimmy van der Leemputten van Bromios, het bedrijf achter Wish Outdoor, uit.

Alles is gericht op editie 2019 van het Beek en Donkse festival. De eerste voorbereidingen van een nieuwe jaargang beginnen eigenlijk al als de voorgaande nog moet beginnen. ,,We zijn nu alweer bezig met volgend jaar. Dat heeft dan vooral te maken met het vastleggen van artiesten en leveranciers", geeft Van der Leemputten aan.