Piet Hölskens verdween in 1974 samen met Hans Martens na een stapavond in De Zanzibar in Deurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Hölskens verdween in 1974 samen met Hans Martens na een stapavond in De Zanzibar in Deurne.

Zanger is al 46 jaar zijn drummer uit Asten kwijt: ‘Piet maakte indruk met stevig drumwerk’

NEERITTER/ASTEN - Hij was de drummer met die flinke armen, getraind tijdens zijn baan als stratenmaker. Zanger Pieter Althuizen raakte een kleine halve eeuw geleden onder de indruk van het stevige drumwerk van Piet Hölskens, met wie hij drie jaar muziek maakte in de band Nebula. Hölskens is al 46 jaar vermist, samen met zijn vriend Hans Martens. In het najaar volgt een eerbetoon.

De herinneringen kwamen op 9 mei 2017 weer even terug. Zanger Pieter Althuizen liep samen met enkele familieleden van de vermiste Piet Hölskens door Den Haag. Met in hun handen twee doodskisten, om bij de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor moorden die niet mogen verjaren. Het was toen 43 jaar na de vermissing van Piet Hölskens en Hans Martens, die verdwenen na een avond stappen in Deurne. De gedachten van Althuizen dwaalden tijdens de mars even af naar de optredens met zijn collega-muzikant ruim vier decennia geleden.

,,We hadden destijds een act met doodskisten, waar ieder bandlid een voor een uit kroop”, vertelt hij. ,,Piet deed dat ook. Het schoot door mijn hoofd toen we daar liepen. Best een vreemde gewaarwording was dat.”