Volledig scherm
PREMIUM
Karien Hulshof en haar zoontje Alexander

Zenuwziekte Karien uit Asten ‘stopgezet’ na therapie in Rusland

VLEUTEN/ASTEN - De bevestiging via een MRI-scan moet nog komen, maar MS-patiënte Karien Hulshof (33) voelt zich al enkele maanden heel goed na het ondergaan van een dure stamceltherapie in Rusland. Ze vermoedt dat de ziekte is stopgezet. ,,De eeuwig durende vermoeidheid is eindelijk weg.” 

Het was een laatste strohalm. De geboren Astense Karien Hulshof is in Nederland uitbehandeld, maar ze kon nog een speciale behandeling ondergaan in een ziekenhuis in de Russische hoofdstad Moskou. Kosten: zestig mille. Het geld werd opgehaald en 15 mei reisde ze af voor een 28 dagen durende behandeling. ,,Ik ben heel blij dat ik daar ben geweest, ook al vond ik het allemaal heel spannend in het begin. Het was een heel goed ziekenhuis. Ik heb dokter Federenko en zijn assistent iedere dag gezien.”

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.