Volledig scherm
De grote zaal in gemeenschapshuis De Klepel. © Ton van de Meulenhof

Zesde bijeenkomst over gemeenschapshuis Asten

ASTEN - Voor de zesde keer wordt een informatiebijeenkomst belegd voor het toekomstige gemeenschapshuis in Asten. De bijeenkomst vindt donderdag 21 februari vanaf 19.30 uur plaats in gemeenschapshuis de Klepel. 

Er zijn momenteel zes scenario’s: drie voor de locatie Klepel en drie voor het voormalige patersklooster in de Wilhelminastraat. Het gemeentebestuur bepaalt over een maand de voorkeursplek, de gemeenteraad beslist uiteindelijk op 16 april. 

 1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
  PREMIUM

  Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

  DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.
 2. Lang leve de Blind Date bij Toneelgroep Neerkant
  PREMIUM

  Lang leve de Blind Date bij Toneel­groep Neerkant

  NEERKANT ,,Wat heerlijk om er met zo'n knaller uit te stappen”, verzucht regisseuse Silvia Driessen van theatergroep Neerkant na afloop van de voorstelling ‘Blind Date. Zij heeft die taak vijf jaar lang met veel plezier vervuld. Voor het belang van de theatergroep vindt ze het tijd om het stokje over te gaan dragen. Puur naar zichzelf kijkend was ze nog graag doorgegaan. ,,Dit is een heerlijke groep mensen die in die vijf jaar tijd goed op elkaar zijn ingespeeld.” Dat was tijdens de voorstelling goed te merken. Het spel werd door het publiek met een staande ovatie beloond.