Volledig scherm
PREMIUM
De laatste derby tussen Griendtsveen en Helenaveen op sportpark De Wiek, in 2016. © René Manders

Zonnepanelen en ontmoetingspunt op sportpark Griendtsveen

GRIENDTSVEEN - RKSV Griendtsveen speelde er in 2016 haar laatste wedstrijden. Nu is er een andere bestemming gevonden voor sportpark De Wiek. Gemeente Horst aan de Maas heeft gekozen voor het plan van vader Ger en zoon Chiel Mennen uit Griendtsveen.  Dat bestaat uit twee delen: De Wiek 2.0 (kantine met parkeerplaats) en Zonneweide ’t Veen (voetbalvelden).

Meer dan duizend zonnepanelen komen op de twee voetbalvelden. ,,Als het goed is, kunnen we straks heel Griendtsveen van elektriciteit voorzien”, aldus Chiel Mennen. ,,Dat doen we in samenwerking met Reindonk Energie. Er blijft nog een stukje voor de jeugd over als trapveldje, aansluitend bij de kantine voor de dagbesteding van mensen die buiten de arbeidsmarkt vallen", legt hij een link met het andere deel van het project.  ,,We willen daar een inloop creëren voor jong en oud. Jongeren die komen sporten, oudere mensen die een bijeenkomst-plek hebben. Waar bijvoorbeeld fietsen gemaakt kunnen worden. En waar ze samen groente kweken en samen koken, eventueel voor de senioren in ons dorp.”

  1. Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    SOMEREN - Gedempte sloten weer open maken zodat het water bij hoosbuien makkelijker weg kan. Het plaatsen van elf nieuwe peilpunten om de waterstand in de gaten te houden en het leggen van nieuwe riolering. Al twee jaar doen de gemeente Someren en waterschappen Aa en Maas en De Dommel er samen alles aan om Someren weerbestendig te maken. Deze werkwijze wordt door de provincie Noord-Brabant als voorbeeld gezien. Gedeputeerde Johan van den Hout steunt de Somerense werkwijze en trekt er maximaal drie ton voor uit, bleek dinsdagmiddag tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.