Volledig scherm
PREMIUM
De laatste derby tussen Griendtsveen en Helenaveen op sportpark De Wiek, in 2016. © René Manders

Zonnepanelen en ontmoetingspunt op sportpark Griendtsveen

GRIENDTSVEEN - RKSV Griendtsveen speelde er in 2016 haar laatste wedstrijden. Nu is er een andere bestemming gevonden voor sportpark De Wiek. Gemeente Horst aan de Maas heeft gekozen voor het plan van vader Ger en zoon Chiel Mennen uit Griendtsveen.  Dat bestaat uit twee delen: De Wiek 2.0 (kantine met parkeerplaats) en Zonneweide ’t Veen (voetbalvelden).

Meer dan duizend zonnepanelen komen op de twee voetbalvelden. ,,Als het goed is, kunnen we straks heel Griendtsveen van elektriciteit voorzien”, aldus Chiel Mennen. ,,Dat doen we in samenwerking met Reindonk Energie. Er blijft nog een stukje voor de jeugd over als trapveldje, aansluitend bij de kantine voor de dagbesteding van mensen die buiten de arbeidsmarkt vallen", legt hij een link met het andere deel van het project.  ,,We willen daar een inloop creëren voor jong en oud. Jongeren die komen sporten, oudere mensen die een bijeenkomst-plek hebben. Waar bijvoorbeeld fietsen gemaakt kunnen worden. En waar ze samen groente kweken en samen koken, eventueel voor de senioren in ons dorp.”

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.