Volledig scherm
PREMIUM
Het zwembad in het Fitland-complex in Gemert is al jaren aan vernieuwing toe. archieffoto Sem Wijnhoven © FotoMeulenhof

Zwembad-plan in Gemert: project in uitvoering

GEMERT - Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor vernieuwing van het Fitland-zwembad in Gemert. Tegelijkertijd blijft de oppositie in de gemeenteraad kritisch op het deze zomer aangenomen plan.

De grondige renovatie van het Fitland-bad aan de Vicaris van der Asdonckstraat kreeg in juli van een raadsmeerderheid de voorkeur boven een plan van de Gemertse zwemverenigingen om een compleet nieuw bad op sportpark Molenbroek te bouwen. Coalitiepartijen CDA en Dorpspartij vonden de financiële risico's van dat plan, Waterstroom, uiteindelijk toch te groot. Oppositiepartijen VVD, Lokale Realisten & D66 en SP  waren daar op hun beurt weer verbolgen over. Zij vonden en vinden nog steeds dat de overeenkomst met Fitland ‘aan alle kanten rammelt'. 

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.