Volledig scherm
PREMIUM
Het zwembad in het Fitland-complex in Gemert is al jaren aan vernieuwing toe. archieffoto Sem Wijnhoven © FotoMeulenhof

Zwembad-plan in Gemert: project in uitvoering

GEMERT - Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor vernieuwing van het Fitland-zwembad in Gemert. Tegelijkertijd blijft de oppositie in de gemeenteraad kritisch op het deze zomer aangenomen plan.

De grondige renovatie van het Fitland-bad aan de Vicaris van der Asdonckstraat kreeg in juli van een raadsmeerderheid de voorkeur boven een plan van de Gemertse zwemverenigingen om een compleet nieuw bad op sportpark Molenbroek te bouwen. Coalitiepartijen CDA en Dorpspartij vonden de financiële risico's van dat plan, Waterstroom, uiteindelijk toch te groot. Oppositiepartijen VVD, Lokale Realisten & D66 en SP  waren daar op hun beurt weer verbolgen over. Zij vonden en vinden nog steeds dat de overeenkomst met Fitland ‘aan alle kanten rammelt'. 

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.