Volledig scherm
© Kees Martens/fotomeulenhof

15 Rabobanken bundelen krachten in centrum van Eindhoven

EINDHOVEN/HELMOND - Vijftien Rabobank-besturen in Oost-Brabant tuigen een nieuw klantenservicecentrum op. Die afdeling krijgt volgend jaar onderdak in het nieuwe Rabo-onderkomen aan de Fellenoord in Eindhoven. 

Hiermee ontstaat een nieuwe, centrale afdeling voor telefonie en online-diensten met honderden bankmedewerkers. De 15 banken die deel uitmaken van de kringregio Oost-Brabant bestrijken een gebied tussen Tilburg en Land van Cuijk en tussen Den Bosch en de Peel.

Personeel
Hoeveel medewerkers deze lokale Rabobanken met in totaal 75 vestigingen gaan afstaan aan de nieuwe centrale klantenservice in Eindhoven is nog onduidelijk. De directeuren van Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Rabobank Helmond, respectievelijk Jos Rooijakkers en Peter de Bruin, verwachten over een halfjaar meer duidelijkheid te kunnen geven. Ook denken zij dan te kunnen aangeven van hoeveel personeelsleden zij afscheid gaan nemen.

Bezuinigingen
Reorganiseren en centraliseren maken deel uit van een grootschalige kostenbesparing. Rabobank heeft aangekondigd landelijk 1,3 miljard euro te gaan bezuinigen. Het schrappen van 12.000 banen, een reductie van 25 procent, is daarvan onderdeel.

Pop-up
Wachten totdat klanten over de dorpel stappen, is niet meer van deze tijd, beseffen ze ook bij Rabobank. Daarnaast: steeds minder mensen stappen over die dorpel. Dus start Rabobank met 'pop-up-filialen': vestigingen op tijdelijke locaties. In augustus en september gaat de bank op de TU/e-campus in Eindhoven zitten. Verder gaat de bank spreekuren houden bij het MMC en het Catharina Ziekenhuis.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.