Volledig scherm
Gefeliciteerd Chantelle (lezersfoto). © M bouman

3244 geslaagden in regio Helmond en Eindhoven

EINDHOVEN - De eindexamens zijn voorbij en de kandidaten weten inmiddels of ze geslaagd zijn, een herexamen krijgen of een jaartje over moeten doen. In onze regio zijn 3244 leerlingen van de 47 scholen geslaagd. Bekijk het overzicht. Hierin zoek je gemakkelijk op naam en/of school. In totaal hebben ruim 200.000 leerlingen eindexamen gedaan. 

Tijdens de examenperiode werd er veel geklaagd. Bij LAKS kwamen er meer dan 200.000 klachten binnen. Dat is een record. Vorig jaar werd er 161.124 keer geklaagd. Vooral over de examens Nederlands (vwo) en Engels (havo) werd veel geklaagd. Op een gegeven moment kwamen er 500 klachten per minuut binnen.

Ongeldig
In de regio verliepen de examens zonder problemen. Op 2 scholen - in Rotterdam en Groningen - moesten de leerlingen een examen opnieuw doen. Op het Wartburg College in Rotterdam liet de school het examen Nederlands maken in Word, waar een spellingscontrole op staat. Dat moest opnieuw. Ook in Groningen maakte een school een fout. Op het CSG Augustinus werd de Bosatlas uitgedeeld bij het aardrijkskunde-examen. Dat mag niet. De examens zijn ongeldig verklaard.

2 keer
Het College voor toetsen en examens (CvTE) pleit ervoor om 2 keer per jaar eindexamens te kunnen doen. Eindexamenleerlingen kunnen dan zelf kiezen welke toetsen ze wanneer doen.

Bijlage
Bekijk de bijlage - met interviews - donderdag in het ED of in de digitale krant

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement