Het voorbereidende werk voor de komst van 12 Skaeve Huse op bedrijventerrein Croy is al begonnen. Foto Ronald Otter
Volledig scherm
Het voorbereidende werk voor de komst van 12 Skaeve Huse op bedrijventerrein Croy is al begonnen. Foto Ronald Otter

6 Skaeve Huse in Eindhoven deze zomer klaar

EINDHOVEN - De eerste zes zogenoemde Skaeve Huse in Eindhoven worden nog voor de zomervakantie opgeleverd. De schop voor deze woningen voor sociaal minder aangepaste Eindhovenaren gaat op korte termijn de grond in.

Na de zomervakantie volgen er nog eens zes. Die moeten voor Kerstmis klaar zijn. De Skaeve Huse komen aan Croy, op bedrijventerrein De Hurk op een terrein tegen de snelweg A2/N2 aan. De afgelopen tijd is de grond waar de huisjes komen bouwrijp gemaakt.

De voorbereidingen voor de start van de bouw zijn inmiddels in volle gang, aldus Marcel van Dooremalen van woningbouwcorporatie Trudo. Dat kan nu de gemeente een omgevingsvergunning verleend heeft omdat de bezwaren tegen het plan vanuit de directe omgeving zijn weerlegd of ingetrokken.

De Skaeve Huse, van oorsprong een Deens concept, zijn bedoeld voor mensen die elders structureel voor woonoverlast zorgen. Er komt een commissie met vertegenwoordigers van politie, gemeente en Trudo, die adviseert over plaatsing.

Verder wordt er een beheerder aangesteld die toeziet op naleving van de afspraken die tussen Trudo, woonbegeleiding en de huurders gemaakt worden.

De werving voor die functie gaat binnenkort van start.