Volledig scherm
Alle ambulances staan op een rij © Bert Jansen

9 gewonden bij ernstig ongeluk op A67 bij Eindhoven, auto slaat meerdere keren over de kop (video)

EINDHOVEN - 9 personen zijn gewond geraakt bij een ongeluk op de A67 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven zondagmiddag rond 13.50 uur. De 9 mensen zaten in een Landrover Defender.

Eén persoon raakte ernstig gewond. De andere 8 hebben verschillende lichtere verwondingen. De hulpdiensten rukten met 10 ambulances uit om de gewonden bij te staan en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse ter assistentie. Alle inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De verbindingsweg naar de A2 richting Den Bosch was tot 17.00 uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de afrit High Tech Campus.

Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. De bestuurster verklaarde dat het leek of de Landrover, een grote, zware wagen, met tentspullen op de imperial, door een rukwind werd getroffen en dat zij de auto had willen bijsturen. Vervolgens vloog de wagen uit de bocht, raakte de vangrail en sloeg meerdere keren over de kop.

De technische recherche heeft ter plaatse onderzoek verricht. Het wegdek is beschadigd geraakt door het ongeval.

Volledig scherm
9 personen raakten gewond © Bert Jansen
Volledig scherm
De landrover sloeg meerdere keren over de kop © Bert Jansen
Bij een ongeluk op de A67 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven zijn 9 mensen gewond geraakt. Een Landrover met daarin de 9 slachtoffers sloeg door nog onbekende oorzaak meerdere keren over de kop.