94 woningen op terrein aan Vestdijk-Havenstraat Eindhoven

EINDHOVEN - 56 studentenwoningen en 38 'stadswoningen' moeten er verrijzen op het terrein tussen de Vestdijk en de Havenstraat in hartje Eindhoven.

Volledig scherm

Corporatie Woonbedrijf hoopt nog deze zomer te kunnen beginnen met de bouw. De sloop van de voormalige Citybusremise, Ferrarigarage en beddenwinkel Schellen start al eerder. De oplevering is dan vanaf half 2017.

PIT040

Dat plan is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Eindhoven en een klankbordgroep met ook omwonenden. Ballast Nedam gaat de bouw verzorgen. Het plan wordt dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur gepresenteerd in PIT040, de huidige tijdelijke gebruiker van het voormalige bedrijfspand dat tegenover het fabriekspand Schellens (aan de Dommel) ligt. De huidige gebruikers én Woonbedrijf zoeken naar een oplossing.

De voormalige garage en showroom heeft een bewogen geschiedenis. Er zaten onder meer kunstenaarscollectief La Cittá Mobile, een rook- en waterschadewinkel en de huidige binnenspeelplaats. Het pand wordt gesloopt.

2017

De studentenwoningen worden aan de Vestdijk gebouwd. Woonbedrijf denkt de studentenflats op tijd voor het schooljaar 2017/2018 klaar te hebben.

Aan de Havenstraat moeten een parkeerplaatsje, een groenstrook en vijf woningen van gemeente en Woonbedrijf plaats maken voor de stadswoningen. Die zijn waarschijnlijk eind 2017 gereed. Voor de bewoners van de 94 woningen wordt een parkeergarage gebouwd.

Volledig scherm