Volledig scherm
Een tankwagen is tegen de vangrail van de A58 bij Best gereden. © Bert Jansen

A58 weer open richting Eindhoven na ongeval; file richting Tilburg opgelost

OIRSCHOT - De A58 richting Eindhoven is sinds 18.45 uur weer open voor het verkeer. De snelweg was ruim een uur afgesloten nadat er ter hoogte van Oirschot een kop-staartbotsing met personenauto's gebeurde, wat voor een file zorgde met een maximumlengte van 13 kilometer. Verkeer werd omgeleid via een af- en toerit. Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur. 


Het verkeer op de A58 in de richting van Tilburg ondervond tot 18.15 uur hinder van een eerder ongeval. Een tankwagen reed aan het begin van de middag tegen de vangrail van de A58 tussen Best en Oirschot. Het incident gebeurde op de rijbaan van Eindhoven richting Tilburg. De linkerrijstrook was lange tijd afgesloten en er stonden files in beide richtingen. 

De vrachtwagen heeft flinke schade toegebracht aan de vangrail, deze lag plat over een lengte van 100 meter.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. Wel heeft het voertuig een lekke voorband, maar het is niet bekend of deze de oorzaak of het gevolg is van het ongeval.

De vrachtwagen is vrijdagmiddag geborgen en kort na 18.00 uur was de reparatie aan de vangrail klaar. De file was rond 18.15 uur opgelost.
 

Volledig scherm
De tankwagen wordt geborgen.
Volledig scherm
File na ongeluk op A58 bij Best. © Bert Jansen