Volledig scherm
© Menno Boon

Acht monumenten in Eindhoven open tijdens Open Monumentenweekend

EINDHOVEN - Acht monumenten in Eindhoven openen hun deuren tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag 10 en zondag 11 september.

Er zijn ook rondleidingen, exposities en er is een speciale filmpremière. De aftrap wordt verzorgd door voormalig directeur van Museum Kempenland Peter Thoben in de Sint-Petruskerk op vrijdag 9 september. Hij geeft daar om 19.30 uur een lezing over Iconen en symbolen, het thema van de 30ste Open Monumentendag.

Open monumenten
De open monumenten zijn de Sint-Petruskerk aan de Kloosterdreef (beide dagen), de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan (beide dagen), de Admirant (Bruine Heer, het monumentale Philipsdeel, zaterdag met rondleidingen), Erfgoedhuis aan de Gasfabriek op het NRE-terrein (zaterdag, expositie), Loge-gebouw van de Vrijmetselaars, Potgieterstraat 41 (zaterdag), fietstocht langs Philipsmonumenten en -groen (zondag 11.00 uur vanaf het Philipsmuseum aan de Emmasingel), Dr. A. F. Philips Sterrenwacht aan de Alberdingk Thijmlaan (zondagmiddag), Ketelhuis op landgoed De Grote Beek aan de Boschdijk/Dr. Poletlaan (zondagmiddag, met natuurwandelingen) en filmpremière Betoog en Beton over architectuur in Eindhoven en Almere in Plaza in Natlab (zondag om 16.00 uur).

Het totale programma is te vinden op deze website. Aanmelden is voor sommige onderdelen noodzakelijk.

Volledig scherm
De Sint-Petruskerk in Eindhoven. © Menno Boon