Volledig scherm
© Ruud Ritzen

Acrobate valt 6 meter naar beneden tijdens act in Klokgebouw Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Tijdens een circusact in het Klokgebouw in Eindhoven is vrijdagmiddag een acrobate zo'n 6 meter naar beneden gevallen. Het incident gebeurde rond 15.00 uur. Volgens een woordvoerder van de politie ging er tijdens de act iets mis.

"De bedoeling was dat ze naar beneden zou springen, maar net boven de grond aan een touw bleef hangen. Daarbij is kennelijk iets misgegaan." Twee ambulances kwamen ter plaatse, een opgeroepen traumahelikopter is geannuleerd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was bij kennis en aanspreekbaar. De politie heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de arbeidsinspectie. Die doet nader onderzoek.

Cirque du Platzak
In de zaal op de begane grond zaten zo'n 500 toeschouwers, vrijwel allemaal kinderen. In de zaal vond de voorstelling Kermiz plaats van Le Cirque du Platzak uit Tilburg. De gratis middagvoorstelling was een traktatie van woningcorporatie Sint Trudo vanwege het 100-jarig bestaan van de stichting. De voorstelling die vrijdagavond om 19.30 uur zou worden gegeven, gaat niet door.

De geschrokken kinderen worden opgevangen in Radio Royaal en het Ketelhuis.

Tijdens een circusact in het Klokgebouw in Eindhoven is vrijdagmiddag een acrobate zo'n 6 meter naar beneden gevallen. Zo'n 500 toeschouwers -voornamelijk kinderen- zagen het ongeval gebeuren. Lees meer op ed.nl http://tinyurl.com/hoxmqjn