Volledig scherm
© Thinkstock

Advocaat over café in Eindhoven: 'Borreluur gaat sluiting niet overleven'

EINDHOVEN - Heeft Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel terecht besloten om café Borreluur voor drie maanden op slot te doen, na 'een opeenstapeling' van gewelddadige incidenten, of niet? Over deze vraag buigt de bestuursrechter in Den Bosch zich.

Binnen twee weken doet zij uitspraak.

Terugdraaien
De uitbaatster van het café aan de Geldropseweg, D. Kouwenberg, vroeg donderdag in een voorlopige voorziening bij de rechter om de maatregel terug te draaien. Volgens de kroegbazin heeft de portier die zij kort voor carnaval in de arm nam, duidelijk positieve effecten. "Sindsdien is er niets meer gebeurd. Zelfs niet tijdens carnaval; de drukste periode van het jaar", betoogde zij. Mr. L. Feuth, die de gemeente Eindhoven vertegenwoordigde, was niet onder de indruk. "Dat is nog maar een heel korte periode", stelde ze.

Vechtpartijen
In de afgelopen anderhalf jaar was het café, waarvan een deel van de cliëntèle bekend is bij politie en justitie, regelmatig het toneel van vechtpartijen en andere agressieve incidenten. Kouwenberg was het niet eens met de weergave van die gebeurtenissen door de politie. "Ik heb het idee dat er een hetze tegen mij en mijn zaken gaande is", concludeerde ze.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.