Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Advocaat vraagt vrijspraak na vondst 35 kilo cocaïne bij cliënt uit Eindhoven

DEN BOSCH - De advocaat van een 30-jarige Eindhovenaar vraagt vrijspraak nadat in een tas van zijn cliënt 35 kilo cocaïne was aangetroffen.

De politie had volgens de advocaat niet in de tas mogen kijken. De verdachte, Zakaria S., werd op 3 juni op het 18 Septemberplein door een motoragent aangehouden. De agent wilde zijn identiteit controleren. S. ging er te voet vandoor en liet zijn tas en scooter bij de agent achter. In de tas bleek ruim 35 kilo cocaïne te zitten. Advocaat W. Cheng betoogde gisteren voor de rechtbank in Den Bosch dat de politie niet in de tas had mogen kijken omdat het ging om een controle in het kader van de wegenverkeerswet. "De politie heeft in feite misbruik gemaakt van zijn positie."

Nadat S. door agenten bij het rangeerterrein van de NS was aangehouden, ging de politie bij hem thuis op onderzoek uit. Daar werden in een schuur nog eens tien kilo coke, een wapenstok en ruim 150.000 euro contant geld gevonden.

In een regiezitting bij de rechtbank vroeg advocaat Cheng donderdag de betrokken politiemensen te mogen horen als getuigen. De zaak wordt later voortgezet.