Volledig scherm
© Menno Boon

Agent (46) uit Eindhoven ontslagen en vervolgd voor plichtsverzuim

EINDHOVEN - De 46-jarige Eindhovense agent die in oktober 2015 is opgepakt op verdenking van het schenden van z'n ambtsgeheim, is ontslagen.

Dat maakte de politie woensdag bekend. Het Openbaar Ministerie laat weten de man te gaan vervolgen. De agent heeft volgens het OM vermoedelijk meerdere keren informatie opgezocht in de politiesystemen, zoals informatie over het strafrechtelijk verleden van mensen, en deze informatie doorgespeeld.

Vertrouwelijke documenten
In oktober werden tegelijk met de Eindhovense agent ook twee verdachten van 53 en 41 jaar uit Eindhoven opgepakt. Bij beide mannen zijn thuis vertrouwelijke politiedocumenten gevonden, die vermoedelijk door de 46-jarige agent zijn verstrekt. De 53-jarige man zal vervolgd worden voor uitlokken van schending van het ambtsgeheim, voor het bezit van uit misdrijf afkomstige politiedocumenten, verboden wapenbezit, valsheid in geschrifte en geweldsdelicten. De 41-jarige man wordt ook vervolgd vanwege het bezit van een ploertendoder en decoratiewapens in de vorm van een revolver.

De 46-jarige agent was al geschorst sinds oktober. Hij is nu door de leiding van politie-eenheid Oost-Brabant ontslagen vanwege 'ernstig plichtsverzuim'.