Volledig scherm
© Bert Jansen

Agent schiet man (41) neer in Eindhoven na dreiging met scherp voorwerp; man zwaargewond (video's)

EINDHOVEN - Een agent heeft zaterdagmiddag rond 12.20 uur op de Wassenaarstraat in Eindhoven een 41-jarige Eindhovenaar neergeschoten. De man raakte daarbij zwaargewond.

De politie kreeg in eerste instantie een melding van huiselijk geweld, en trof de verdachte aan op straat voor een woning waarvan de ruit van de voordeur eruit lag. De man verzette zich hevig toen agenten hem probeerden aan te houden. Ook het gebruik van een wapenstok en pepperspray werkten niet. Uiteindelijk bedreigde hij de agenten met een scherp voorwerp en sloeg één van hen tegen de grond. Vervolgens trok een agent zijn dienstpistool en schoot op de verdachte.

Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de traumahelikopter was ter plekke.

Buurtbewoner filmde incident
De neergeschoten man is een bekende van de politie en heeft meerdere geweldplegingen op zijn naam staan. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident. Een buurtbewoner filmde het incident.

Getuigen
De vrouw met wie de neergeschoten man ruzie had, zegt nadrukkelijk tegen het ED dat hij geen scherp voorwerp of mes bij zich had. Verder onthoudt ze zich van commentaar.

Een andere getuige heeft gezien dat de politie op straat met een wapenstok op de man insloeg. ,,Maar het leek wel of hij geen pijn voelde. Hij begon de agente flink te trappen. Volgens mij schoot toen de andere agent die er ook bij was. Ik las dat de verdachte een scherp voorwerp bij zich zou hebben gehad, maar dat heb ik niet gezien."

Een buurtbewoonster hoorde hoe de neergeschoten man eerst ruzie maakte met de vrouw. ,,Zij voelt zich door hem bedreigd, volgens mij terecht."

Volledig scherm
© Ralph Drost
Volledig scherm
© Ralph Drost
Volledig scherm
© Bert Jansen
Een agent heeft zaterdagmiddag rond 12.20 uur op de Wassenaarstraat in Eindhoven een 41-jarige Eindhovenaar neergeschoten. De man raakte daarbij zwaargewond.