Volledig scherm

Agnes Holvast vertelt in bibliotheek Eindhoven over haar leven in een klooster

EINDHOVEN - Schrijfster Agnest Holvast geeft op zaterdag 16 juli een lezing over haar jaren die ze doorbracht in het klooster.

In de Eindhovense bibliotheek aan de Emmasingel vertelt ze uitgebreid hoe ze op haar 27ste toetrad tot een besloten Clarissen klooster in Megen. Op zoek naar stilte, God en spiritualiteit. Uiteindelijk vertrekt ze na negen jaar en zet haar weg voort buiten de muren van het klooster. De overgave aan het kloosterleven betekende dat ze het contact met haar dierbaren moest missen, evenals intimiteit en seksualiteit. Desondanks ontwikkelde ze een sterke band met haar medebewoners. In het boek Leven met de Beminde beschrijft ze haar zoektocht en verhaal. De lezing duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis bij te wonen. Aanmelden kan online en is verplicht.

Op de erfgoedtafel in de Eindhovenhoek is ruim aandacht voor de rijke historie van het klooster Mariënhage, een van de oudste bouwwerken van Eindhoven. De erfgoedtafel is tijdens openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.