Volledig scherm
© Menno Boon

Alle vervoer in één platform op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - De app Beamrz moet het vlaggeschip worden van innovatieve mobiliteit op Strijp-S. Onder de naam Mobility-S zijn er alle vervoersvormen, zoals openbaar vervoer, (elektrische) deelauto's en -fietsen en parkeerplekken ondergebracht, vanaf september. 

Meest in het oogspringend van de plannen van Mobility-S op Strijp-S zijn de twee witte BMW i3 elektrische deelauto's die er komen te staan.

Ook zijn er de witte fietsen, nu al te bewonderen en te gebruiken bij de Portiersloge aan de Glaslaan. Maar de meest revolutionaire vernieuwing op het terrein van vervoer is wel de lancering dit najaar van Beamrz, een platform op internet waar deelnemers om te beginnen autoritjes en auto's kunnen delen.

Maar Beamrz is veel meer, zegt mede-bedenker Maarten Neeskens. "De applicatie moet uiteindelijk alle vormen van vervoer beschikbaar kunnen stellen. Je kunt er in real time een vervoermiddel mee vinden, boeken, rijden, betalen en recenseren. Op basis van jouw profiel zoekt Beamrz het passende vervoer voor je reis: groen, goedkoop of snel. Je hoeft niet steeds te switchen tussen ov9292, ns.nl, de autodeelsite en dergelijke. Het maakt een einde aan het gedoe met treinabonnementen, huur- of leasecontracten, zeg maar de verzuilde mobiliteit. Alles kan uit één bundel betaald worden", aldus Neeskens. Naast Strijp-S is ook de regio Rivierenland testgebied. In september of oktober moet Beamrz gaan werken wellicht onder de naam Mobility-S. In augustus starten al met proeven op Strijp-S.

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.