Volledig scherm
© Thinkstock

Amateurclub Nieuw-Woensel uit Eindhoven raakt een veld kwijt

EINDHOVEN - Het is geen straf. Maar zo voelt het wel voor de Eindhovense amateurvoetbalclub Nieuw-Woensel, de club die nog maar een paar weken geleden weigerde te fuseren met voetbalclub Wodan. Ondanks een dringend verzoek daartoe van het Eindhovense gemeentebestuur.

Met ingang van komend seizoen raakt de club een van de vier velden op sportpark Bokt kwijt, zo meldt een verdrietige voorzitter Leo Kantelberg.

"We moeten dat veld van de gemeente afstaan aan Unitas, de voetbalclub die ook op Bokt resideert, maar te kampen heeft met een grote wachtlijst aan nieuwe leden."

Kantelberg erkent dat het gemeentebestuur zich daarbij baseert op de normen van de KNVB. "Maar het ligt er wel aan hoe je die interpreteert. We hebben voor de competitie aan drie velden genoeg. Maar zo houden we geen trainingsveld over. En als we op de wedstrijdvelden gaan trainen, dan zijn die binnen een paar maanden tot op de draad versleten. Dit zou anders moeten."

De club moet nu op last van het gemeentebestuur in overleg met Unitas over een gezamenlijk gebruik van de velden. "Dat gaan we ook doen. Maar dat we hier niet gelukkig mee zijn, is glashelder."