Volledig scherm
© Wilber Hack

Andres Guardado: Een zware poule, daar doen we het toch voor (video)

EINDHOVEN – Natuurlijk zijn de spelers van PSV onder de indruk van de zware tegenstanders, waar ze door clubicoon Ruud van Nistelrooij aan zijn gekoppeld. De voorkeur ging uit naar groep B (met Benfica en Napoli) en naar groep G (met Leicester City en Porto) nadat de balletjes uit de eerste twee potten tevoorschijn waren getoverd.

De voormalig spits besliste anders en kende aan PSV groep D toe. Loodzwaar met Bayern Munchen en Atlético Madrid, een halve finalist en finalist van het laatste toernooi om de Champions League. Daar kwam later Rostov nog bij. Dat vonden de fans van PSV wel mooi, want de Eindhovense club kan ook Europees bewijzen het beter te doen dan Ajax.

Andres Guardado sloeg de loting van een afstand gade. “Een zware poule? Natuurlijk. Maar voor dit soort wedstrijden, daar doe je het toch voor. Het is mooi om tegen Bayern Munchen te spelen en weer tegen Atlético Madrid. Natuurlijk zijn we niet kansloos. PSV is ook een heel sterk team geworden.”

De Eindhovense club had twee Spaanstalige spelers naar de fanshop gestuurd om de loting bij te wonen. Dus dromden de meeste mensen samen rond spits Luuk de Jong. “Reken maar dat ze bij Atlético Madrid ook niet blij zijn met PSV”, doelde hij op de dubbel van vorig seizoen die met strafschoppen in Spaans voordeel beslist werd. “Natuurlijk zijn het zware tegenstanders. We zullen net als vorig seizoen zeker bij thuiswedstrijden weer boven onszelf uit moeten stijgen.”

Voor de omstandigheden die PSV straks in Rostov aantreft is hij niet bang. “Ik heb met FC Twente tegen Rubin Kazan gespeeld. Toen we het een graad of 25 onder nul in Rusland. Iedereen heeft die zware missie overleefd.”

PSV neemt het in de Champions League op tegen Bayern München, Atlético Madrid en FK Rostov. Een hele zware poule waarin Bayern en Atlético de favoriete zijn volgens technisch manager Marcel Brands: 'Wij moeten voor een verrassing zorgen.'