Volledig scherm
© Thinkstock

Appli matcht bedrijf en stagiair

EINDHOVEN - Om de weg naar de juiste match tussen bedrijf en stagiair te vergemakkelijken, staken Gerben Stiphout (31), Rob Daamen (47) en Mike Porton (50) de hoofden bij elkaar en ontwikkelden de stage-app Appli. De app is zo ingericht dat op basis van eenvoudige zoekcriteria bedrijf en student elkaar snel en effectief kunnen vinden. Deze week wordt de app gepresenteerd.

Bedrijven als Bol.com, Xerox, Dura Vermeer en Rabobank Eindhoven/Veldhoven hebben zich al aangemeld. Ook is Appli inmiddels verkrijgbaar via de appstore en google play.

De app werkt net als matching-apps voor het vinden van de juiste partner, baan of studie. De basis zijn nauwkeurige profielen van beide partijen. Met een algoritme wordt vervolgens gekeken of er een match is. Bedrijven kunnen zichzelf en de stages omschrijven aan de hand van een aantal vragen. Ook de stagiair krijgt een rijtje vragen om tot een scherp omlijnd profiel te komen. Bedrijven betalen 50 euro exclusief BTW per type stage-opdracht per half jaar.