Volledig scherm
© Ronald Otter

Arbeidsinspectie tikt aannemer Genderpark op de vingers

EINDHOVEN - Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de sanering en de herinrichting van het Genderpark in stadsdeel Gestel kunnen worden hervat.

De inspectie SZW (Arbeidsinspectie) heeft het werk begin mei stilgelegd. Volgens de Arbeidsinspectie zou de aannemer die hier aan het werk is, J.P. van der Schoot uit Oirschot, zich niet houden aan de wettelijke eisen en regelgeving op Arbo-gebied.

Zijn medewerkers zouden niet alle beschermingsmiddelen hebben gebruikt die voorgeschreven zijn bij sanering van verontreinigde grond. Daarbij valt te denken aan een mondmasker of helm, aldus een woordvoerder van de SZW. "Ook is gebleken dat er niet altijd een dlp'er op het werk aanwezig was; een 'deskundige leidinggevende projecten'", zegt de woordvoerder. "Wij hebben geëist dat de aannemer aangeeft hoe hij dit probleem gaat aanpakken. Als we die informatie hebben, kan het werk weer worden vrijgegeven."

Van der Schoot ontkent de aantijgingen en zegt dat er alleen op de dag van controle -9 mei- geen dlp'er op het werk aanwezig was. "Toen lag het werk al stil, dus die was op dat moment ook helemaal niet nodig. Normaal gesproken is er bijna altijd een dlp'er aanwezig. Maar op het moment dat er geen risicovolle werkzaamheden gaande zijn, is dat niet nodig." Ook ontkent hij dat zijn medewerkers onvoldoende beschermingsmiddelen gebruiken.