Volledig scherm
ANP

Arbitrage bij PSV-Atlético stuurt ballenjongen weg

EINDHOVEN - Op de tribune in het Philips Stadion was het voor meerdere mensen dinsdagavond duidelijk zichtbaar. Tijdens het duel tussen PSV en Atlético Madrid werd een hoogst zeldzame maatregel genomen en een van de ballenjongens op last van de arbitrage verwijderd. 

Het besluit werd genomen nadat de jongen een bal (die uit was gegaan) toewierp aan een speler van Atlético, die een ingooi moest nemen en daar blijkbaar nog niet op voorbereid was.

De bal zou iets te hard zijn toegeworpen en de Spaanse speler liet dat duidelijk merken. Op last van de vierde man uit het team van de toch al bekritiseerde scheidsrechter Martin Atkinson werd de ballenjongen vervolgens van het veld gehaald. Voor zover bekend is dat niet eerder gebeurd tijdens een Champions League-duel bij PSV.

Van het incident is geen melding gemaakt in het wedstrijdrapport omdat er eigenlijk niets aan de hand was. Na een gesprek tussen de ballenjongen en PSV was het uiteindelijk alsnog 'eind goed, al goed' en verliet hij het stadion met een glimlach. Hij blijft ook gewoon actief bij PSV. Voor alle betrokkenen (inclusief de jongen zelf) is het voorval na het gesprek afgedaan.