Volledig scherm
VVD'er Ferry van den Broek verlaat de politiek. © Kees Martens

Arrestatie dreigt voor oud-raadslid Ferry van den Broek uit Eindhoven

EINDHOVEN - Het Eindhovense oud-raadslid Ferry van den Broek (VVD) hangt arrestatie boven het hoofd. De curator in zijn persoonlijk faillissement, Dirk School, heeft hem dat laten weten.

Van den Broek blijft volgens de curator namelijk in gebreke bij de afhandeling van zijn faillissement, zo bevestigt School desgevraagd. "Ik krijg hem maar niet te spreken, terwijl dat toch strikt noodzakelijk is bij een faillissement. Hij krijgt nu nog een laatste kans."

Arrestatiebevel

Als het begin dit jaar opgestapte raadslid die kans niet pakt, zal de curator een arrestatiebevel laten uitvaardigen. "Dat is weliswaar een paardenmiddel. Maar ik zie geen andere mogelijkheden in deze omstandigheden dan dat middel van stal te halen." Overigens gebeurt dat dan in nauw overleg met de rechter-commissaris van de Bossche rechtbank.

Van de Broek (27) werd in januari persoonlijk failliet verklaard. Daarop stapte hij uit de Eindhovense gemeenteraad en vertrok hij ook uit Eindhoven.

Talent

De jonge VVD'er werd gezien als een aanstormend talent. In 2012 werd hij door de Eindhovense gemeenteraad uitgeroepen tot talent van het jaar. Aan het begin van de huidige raadsperiode werd hij tot voorzitter gekozen van de VVD-fractie. November vorig jaar legde hij die taak al neer. Hij wilde zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.