Volledig scherm

Astronauten van NASA trainen met handschoen uit Eindhoven

EINDHOVEN - Een grote eer voor het Eindhovense bedrijfje Manus VR. De NASA gaat astronauten trainen met de virtual reality-handschoenen van Manus. 

In het virtuele laboratorium van NASA worden astronauten voorbereid op hun bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

In het lab is ISS exact nagebootst in virtual reality, zodat de ruimtevaarders nu al tot op het kleinste detail weten wat ze in de ruimte kunnen tegenkomen. Van Manus zal de virtual reality-handschoen worden ingezet. Die bestuurt een hand in de nagebootste digitale wereld.

Stephan van den Brink, een van de oprichters van Manus VR, is geweldig trots op het project. "In een weekend had NASA de handschoenen al werkend en geïntegreerd in hun demo-omgeving. Het is nog een pilot, maar NASA gaat nu met ons mee ontwikkelen. En voor ons is het een enorme kans om te laten zien waartoe we in staat zijn op het gebied van virtual reality."

Manus VR werkt al twee jaar aan handschoenen waarmee gebruikers hun handen ook kunnen gebruiken in een virtuele omgeving; een tot nu toe onderontwikkeld deel van virtual reality. Het Eindhovense bedrijf wil daar verandering in brengen. Het contact met NASA ontstond vorig jaar op een beurs in de Amerikaanse stad Los Angeles.

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.