Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Auto over de kop op A12: 63-jarige man uit Eindhoven overleden, bijrijder (96) zwaargewond (video)

WOERDEN - Bij een ernstig verkeersongeval op de A12 bij Woerden is een  63-jarige man uit Eindhoven overleden. De auto waarin het slachtoffer zat sloeg zaterdagochtend rond 09.00 uur over de kop. Een 96-jarige bijrijder uit Eindhoven raakte zwaargewond. 

Een traumahelikopter en meerdere ambulances werden opgeroepen naar het ongeval. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto geknipt. Maar de hulp mocht voor de bestuurder niet helpen. 

Het ongeval gebeurde op de weghelft in de richting van Den Haag. Daarna waren lange tijd, in elk geval tot 12.00 uur, drie rijstroken afgezet. De oorzaak van het ongeluk is onbekend, de politie doet daar nog onderzoek naar. Wel is duidelijk dat de auto meerdere keren over de kop sloeg. 

Agent gewond
Een politieagent die op weg was naar het ongeval kwam zelf ten val met zijn motor bij een aanrijding met een personenauto. De agent liep daarbij beenletsel op. De politie had haar handen vol aan automobilisten die de rode kruizen boven de snelweg negeerden en via de vluchtstrook wilden passeren. Meer dan vijftig bestuurders kregen een bon.

Meer nieuws, foto's en video's op onze website http://www.woerden.tv