Volledig scherm
© Thinkstock

Automobilist vlucht voor politie en scheurt met 240 km/uur over A58 bij Eindhoven

EINDHOVEN - Een 24-jarige in Duitsland woonachtige man is maandagavond in Eindhoven opgepakt na een achtervolging op de A58. Tijdens de achtervolging bereikte de verdachte volgens de politie snelheden van 240 km/uur. 

Een agent die maandag in een onopvallende politiewagen over de Burgemeester Bechtweg in Tilburg reed, zag dat hij met hoge snelheid werd ingehaald door een Mercedes met een defecte koplamp.

De bestuurder negeerde even verderop een rood verkeerslicht, waarna de agent in de achtervolging ging. De automobilist reed de A58 op richting Eindhoven en vloog ervandoor. Bij de afrit Oirschot verminderde de man snelheid. De agent zag op dat moment dat de automobilist een telefoon in zijn hand had. De agent liet zijn legitimatiebewijs zien en gebaarde hem te volgen. De man volgde in eerste instantie, maar draaide op het laatste moment terug de A58 op. De bestuurder van de Mercedes met Duits kenteken werd uiteindelijk bij Eindhoven op een parkeerplaats van een wegrestaurant klemgereden door andere agenten.

De verdachte heeft bekeuringen gekregen voor te hard rijden, niet handsfree bellen, het rijden door rood licht en gevaarlijk rijgedrag. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij moet ook naar een cursus over verantwoord rijgedrag.