Volledig scherm
Spaans buitenhuis © Azull

Azull Eindhoven: Recordaantal Nederlanders koopt tweede woning in Spanje

EINDHOVEN – Als de trend doorzet, stevenen we af op een record: nog nooit hebben zoveel Nederlanders een tweede woning gekocht aan de Spaanse costa's. Het lijkt erop dat dat aantal dit jaar gaat uitkomen op ongeveer 1.300, een stijging van maar liefst 26 procent ten opzichte van vorig jaar. In het eerste halfjaar hebben 642 Nederlanders in Spanje een buitenverblijf aangeschaft, tegenover 533 in dezelfde periode vorig jaar (17 procent meer). Donderdag maakt vastgoedspecialist Azull deze cijfers bekend.

Die zijn gebaseerd op gegevens van Spaanse registratiekantoren. De eigendomsrechten van woningen in Spanje worden door notarissen aan deze kantoren verstrekt. Azull is in België marktleider op het gebied van Spaans vastgoed. Sinds september beschikt het bedrijf over een kantoor in Eindhoven, op Flight Forum.

In 2012 waren Nederlanders nog goed voor de aankoop van 732 huizen in Spanje, een aantal dat sindsdien elk jaar is gestegen. In de ranglijst van buitenlanders die in Spanje vastgoed kopen, nam Nederland vorig jaar de twaalfde stek in met een marktaandeel van 2,29 procent.

De lage rentestand, herstel van de woningmarkt en door de relatief lagere vastgoedprijzen in Spanje zijn volgens Marleen de Vijt van Azull belangrijke verklaringen voor de stijging.

Azull presenteert zich op de Second Home Beurs, die vanaf vrijdag tot en met zondag in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant