Volledig scherm
© Jacqueline de Haas / Hollandse Hoogte

Basischool BoschAkker in Eindhoven groeit uit jasje; nieuwe lokalen in oude kleuterschool

EINDHOVEN - Basisschool BoschAkker in de Eindhovense wijk Tongelre groeit uit zijn jasje. De school heeft toestemming gekregen om de oude, voormalige kleuterschool aan de Molijnstraat weer in gebruik te nemen.

Directeur Hannie van Bakel hoopt de leegstaande kleuterschool (die nog steeds eigendom is van het overkoepelende scholenbestuur SKPO) zo snel mogelijk te kunnen opknappen, zodat hier na de vakantie twee groepen uit de bovenbouw in terechtkunnen. Op termijn zouden hier in totaal vier tot vijf groepen in kunnen.

Hoge nood
De Molijnstraat ligt vlakbij het in 2009 opgeleverde Spilcentrum de Toeloop aan de Jozef Israëlslaan, waar BoschAkker onderdeel van uitmaakt.

De nood is hoog, aldus Van Bakel. "Er is weer vaart gekomen in de bouw van de nieuwe woonwijk Tongelresche Akkers, en daardoor komen er steeds meer kinderen bij. Die groei is bij de bouw van onze school onderschat." Kinderen van nieuwe gezinnen geboren in 2012 en 2013 (die dus in 2016 en 2017 vier jaar worden) en die nog niet zijn aangemeld, verwijst BoschAkker vanaf nu naar een andere school in de wijk en/of worden op de wachtlijst geplaatst. Wie al een broertje of zusje heeft op de school, krijgt wel een plaats.

Integrale huisvestingsplan
Van Bakel: "Het liefste zouden we alle kinderen hier een plek geven. Maar onze school heeft komend schooljaar drie groepen drie. Als we die groei zo laten doorgaan, dan hebben we op termijn, ook met de Molijnstraat erbij, straks nog te weinig lokalen."

De gemeenteraad heeft in december ingestemd met de ingebruikname van de oude kleuterschool door BoschAkker. Schoolbestuur SKPO heeft nu een programma van eisen voor de verbouwing ervan voorgelegd aan de gemeente.