Volledig scherm
© Bert Jansen

Belgische automobilist rijdt maisveld Budel in

BUDEL - Een Belgische automobilist is zaterdagavond rond 23.00 uur in een maisveld tot stilstand gekomen. Op de Cranendoncklaan in Budel raakte de auto van de weg en vloog vervolgens uit de bocht. Hij ramde een boompje en reed rechtdoor het maisveld in. De man heeft geen verwondingen opgelopen. 
 

De politie heeft de Belg meegenomen naar het politiebureau in Maarheeze voor een alcohol test. Vermoedelijk heeft de bestuurder gedronken. 

Boze boer
De sluipweg richting de Belgische grens staat erom bekend dat er vaak veel te hard wordt gereden. Op de weg is 60 km per uur toegestaan maar volgens agenten heeft de bestuurder harder gereden. 

De eigenaar van het maisveld geloofde zijn ogen niet toen hij zijn zwaar beschadigde akker zag. Het is namelijk al de tweede keer dat een auto zijn maisveld verwoest. Een scheldkanonnade bleef dan ook niet uit. De auto was enkele tientallen meters het maisveld ingereden, dat maakte de verontwaardiging bij de boer nog groter omdat hij zelfs met een tractor moeite heeft om door de greppel te rijden en door de modder te komen.

Volledig scherm
© Bert Jansen