Volledig scherm
© Thinkstock

Bellende chauffeur aangehouden op A2 bij Eindhoven, 4400 euro boete

EINDHOVEN - Een duur ritje voor een vrachtwagenchauffeur. Op de A2 bij Eindhoven trok de weggebruiker de aandacht van het politieteam Verkeer Oost-Brabant omdat hij aan het bellen was. Na controle bleek de chauffeur ook te rijden op iemand anders bestuurderskaart. Totale boete: 4400 euro.

De chauffeur verklaarde tegenover de politie met een carkitloze leenwagen te rijden omdat zijn eigen trekker bij de garage voor reparatie stond.
Naast de boete kreeg de vrachtwagenchauffeur ook 9 uur rijontzegging omdat hij niets kon laten zien van zijn rij- en rusttijden.

"De vrachtwagenchauffeur had zijn vervoersvergunning niet bij zich. Al zijn papieren lagen in zijn eigen truck bij de garage. Bij controle van de tachograaf bleek dat hij ook zijn eigen bestuurderskaart niet bij zich had en voor het gemak maar op de kaart van een andere chauffeur was gaan rijden", aldus de politie op Facebook.

De misbruikte bestuurderskaart werd ingenomen en de rechtmatige houder moet een nieuwe aanvragen.
Uit de controle bij het Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) bleek dat de vervoersvergunning wel in orde was.