Volledig scherm
© Ronald Otter

Beppino Sarto ziet leerlingenaantal weer groeien; 'Dit is gewoon een fantastische school'

EINDHOVEN - Voor het zesde jaar op rij presteert groep 8 van Beppino Sarto met 539,2 (ongewogen) boven het landelijk gemiddelde van 534,9 op de Cito-toets. Directeur Henk Francken is trots op die prestatie van 'zijn' kinderen en – indirect – zijn docententeam.

Het goede resultaat is volgens Francken te danken aan het feit dat de school al 8 jaar extra inzet op goede docenten voor de klas en uitdagend en effectief onderwijs. Dat het leerlingenaantal de afgelopen jaren gestegen is naar 220 komt echter ook door het ouderinitiatief – 'blanke' ouders die als een soort ambassadeur optreden onder autochtone buurtgenoten met jonge kinderen.

Reclame maken voor Beppino Sarto? Jacobine Piepers, Armand Prumpeler en Tanja Blezer doen het graag, ieder met zijn of haar eigen reden. "Ik wil gewoon graag een school in de buurt voor mijn kinderen, zodat ze ook vriendjes in de buurt krijgen om mee te spelen. En zodat ze later zelfstandig naar school kunnen lopen of fietsen", zegt Tanja Blezer, die in het nieuwbouwwijkje Puttense Dreef woont. De oudste zoon van Armand Prumpeler en zijn vrouw heeft het syndroom van Down. Zij kozen heel bewust voor Beppino Sarto, na diverse scholen te hebben bezocht. "Onze oudste wordt hier heel goed geholpen. Als er een kind extra aandacht nodig heeft, dan krijgt hij die. Onze jongste gaat hier nu ook naar school."

"Dit is een fantastisch goede school. Dat er ouders zijn die hier ongezien aan voorbij fietsen, omdat er allochtone kinderen komen, dat vind ik echt erg", zegt Jacobine Piepers. Zij stapte juist bewust met haar drie kinderen over van een 'witte' school naar Beppino Sarto. Ze vindt het 'ongezond' om alleen maar andere blanke mensen te ontmoeten, terwijl de Nederlandse samenleving zoveel mensen van een andere kleur telt. "Niet dat ik zomaar voor Beppino Sarto koos. Maar ik merkte aan de directeur: dit is iemand, die kent zijn schip, die kent zijn koers."