Volledig scherm
Uitbaters Hans (rechts) en Erwin de Kruyff (links) van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

Besluit definitief: supporterscafé De Aftrap vijf jaar naast TAC

EINDHOVEN - De laatste horde voor de uitbaters van De Aftrap en PSV-supporters is door het Eindhovense college van B en W genomen: het supporterscafé komt zeker naast het Temporary Art Centre (TAC). De gemeente heeft het TAC en omwonenden een aantal toezeggingen gedaan.

Zo is de verplaatsing naar de nieuwe locatie is voor maximaal 5 jaar. En de zoektocht naar een nieuwe 'langetermijnoplossing' zal op korte termijn worden gestart.

Daarnaast krijgt een gebiedsmanager de opdracht om met alle betrokken partijen het plan voor de nieuwe locatie uit te werken zodat het supporterscafé er per 1 januari gevestigd is. Het zal gaan om een goed aangeklede unit op de parkeerplaats bij het TAC.

Ook heeft de gemeente ingestemd met enkele afspraken met omwonenden. Die maken zich zorgen over onder meer parkeerproblemen, geluidsoverlast en veiligheid rond hun flat op dagen dat de kroeg open is.

De kroeg moet op de huidige locatie, enkele tientallen meters verderop aan het spoor, wijken voor een uitbreiding van het politiebureau.