Volledig scherm

Bewoners Hofstraat Eindhoven vluchten naar tuinhuis voor geluidsoverlast

EINDHOVEN - Het riante tuinhuis dat Gerard en Monique de Bruijn begin vorig jaar helemaal achter in hun tuin aan de Hofstraat in Tongelre bouwden, à 35.000 euro, heeft wat weg van een knusse bed and breakfast.

Compleet met bed, kachel en een tv'tje. Goed geïsoleerd en zelfs met dubbel glas. Alleen zijn het geen gasten die hier steeds vaker de nacht doorbrengen, maar Gerard zelf. De afgelopen twee weken sliep hij steeds in het tuinhuis, maar ook in de winter sliep hij hier al regelmatig. "Uit pure noodzaak", zegt De Bruijn. "Het lawaai van de treinen die hier voorbij denderen is niet meer te harden. En het worden er steeds meer."

Spoorlijnen

Het huis en het bedrijf van het stel – een speciaalzaak voor mountainbikes – ligt tussen twee spoorlijnen in. Sinds er meer verkeer is van goederentreinen, die vanwege werkzaamheden in Duitsland jarenlang niet van de Betuweroute gebruik kunnen maken, neemt de overlast in de Hofstraat toe.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
Gerard de Bruijn slaapt steeds vaker in zijn tuinhuis. Inzet: Gerard en zijn vrouw Monique bij het spoor aan de Hofstraat. © René Manders/fotomeulenhof
Volledig scherm