Volledig scherm
Gerard de Bruijn slaapt steeds vaker in zijn tuinhuis. © René Manders/fotomeulenhof

Bewoners Hofstraat in Eindhoven rekenen op geluidsisolatie van huizen

EINDHOVEN - Bewoners van de Hofstraat in het Eindhovens stadsdeel Tongelre zijn hoopvol gestemd over een informatiebijeenkomst, donderdag op het stadhuis. De door overlast van treinen geplaagde bewoners rekenen er op dat wethouder Jannie Visscher de subsidiëring van geluidsisolerende maatregelen aan het rijtje huizen gaat aankondigen.

Tijdens de bijeenkomst worden de uitkomsten van een onderzoek door de TU/e naar de geluids- en trillingenniveaus in de woningen en de effecten van diverse vormen van isolatie toegelicht.

Mike Verdonk, woordvoerder van de bewoners: "Vorige week nog heb ik de gemeente laten weten dat een bijeenkomst geen zin heeft als er geen nieuws te melden is. Wij verwachten dan ook dat ze niet met lege handen zal komen donderdag."

De hoopvolle verwachtingen worden mede ingegeven door een gesprek dat de wethouder vorige week had met staatssecretaris Dijksma. "Wij denken dat de staatssecretaris toen heeft aangekondigd dat er subsidie komt. De gemeente gaat toch niet alle bewoners optrommelen om hen vervolgens teleur te stellen, met de mededeling dat er niets gaat gebeuren?"