Volledig scherm
Femke Baten (links) en Ellen Hendrix van IKEA laten zien hoe een bank wordt omgetoverd in een bed. Foto Ton van de Meulenhof

Bewoners Woensel doen inspiratie op bij IKEA voor kleiner huis

SON EN BREUGEL - Uitschuifbare tafels, laden onder bedden en een slimme bedbank. Allemaal manieren om ruimte te besparen in een klein huis. En ze komen allemaal voorbij in de IKEA op Ekkersrijt.

 Maar de bewoners van renovatiewoningen rond het Vredesplein in Oud-Woensel lijken er niet helemaal bij tijdens de 'inspiratiemiddag klein wonen'. "Ik loop wel mee, maar in mijn hoofd zoek ik een andere oplossing voor de kleine woning die ik krijg. Maar dan zou ik uit de buurt weg moeten waar ik al veertig jaar woon", zegt de Turkse bewoonster van het wijkvernieuwingsplan Wonen met Spice van corporatie 'Thuis. Zij heeft als bewoonster (met haar dochter) van een van de te slopen woningen, recht op herhuisvesting. Door de veranderende regels van de rijksoverheid, ziet 'Thuis zich genoodzaakt de alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens beduidend goedkopere en dus kleinere vervangende nieuwe woningen aan te bieden. Met het bezoek aan IKEA wil 'Thuis helpen bij de vraag hoe die in te richten. De bewoonster – en anderen met haar – klagen echter over alle meubeltjes die ze weg moeten doen bij verhuizing naar de nieuwbouw die halverwege 2018 klaar moet zijn.

Interieurontwerpster Ellen Hendrix van IKEA vindt de 'inspiratiemiddag' voor een vijftiental huurders een welkome afwisseling. "Het is weer eens wat anders om voor 'echte' mensen te werken in plaats van een winkelinterieur in te richten." 

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant