Volledig scherm
Grote Beek Pop editie 2016. © Bert Jansen

Bewoners zelf het hoogtepunt van Grote Beek Pop in Eindhoven

EINDHOVEN - Met onder meer Danny Vera had Grote Beek Pop enkele grote publiekstrekkers. Toch stalen vooral de bewoners van de Eindhovense instelling zelf de show.

De muziek op het hoofdpodium wisselt met de kleinere Planetree stage, waar enkel bewoners en medewerkers optreden. Zo geeft medewerker en singer-songwriter Cynthia James een akoestisch optreden en verzorgt een bewoner met opzwepende reggaedub de ideale muzikale begeleiding van het zomerse weer.

De zesde editie van het gratis muziekfestival Grote Beek Pop trekt meer dan tweeduizend bezoekers. Het doel is bewoners een leuke activiteit te bieden en daarnaast voor een dag de poorten van de gesloten inrichting te openen zodat bewoners en buurtbewoners elkaar ontmoeten.

Hoogtepunt
Onbetwist hoogtepunt is het optreden van de achttienjarige Laurence, rapper LMB, die bezoekers een kijkje geeft in zijn wereld, waarbij hij lastige thema's niet schuwt. In december won de bewoner de interne talentenjacht Grote Beek Got talent, wat hem een plekje op het hoofdpodium opleverde.

Lees alles over Grote Beek Pop in het ED van maandag of via onze digitale krant.