Volledig scherm
Publiek bij The Flying Dutch in Eersel © Kees Martens

Bezoekers Flying Dutch Eersel klagen steen en been over logistiek: '5 uur vastgestaan'

EERSEL - De DJ's waren top maar het logistieke plan na afloop was een ramp. Dat is de conclusie na honderden reacties van bezoekers van Flying Dutch Eersel. De bezoekers van het festival op het E3-strand in Eersel hebben zaterdagavond en -nacht urenlang vastgestaan op en rondom het festivalterrein.

Volgens Alda Events, de organisator van The Flying Dutch, was de chaos te wijten aan een kapotte touringcar. Maar volgens bezoekers was er veel meer aan de hand.

Het Eindhovens Dagblad heeft de reacties verzameld. Hieronder een overzicht.

Max van Oosterhout
Vanuit logistiek oogpunt was de locatie een ongelukkige keuze. Weinig toegangswegen die niet eens overal even duidelijk stonden aangegeven, een parkeerterrein dat op een gegeven moment op een veredeld moeras begon te lijken en verkeersregelaars die totaal niet op de hoogte zijn van de huidige situatie en wat er om hen heen gebeurt. Het is me dan ook niet precies duidelijk waarom er 15 euro betaald moest worden voor het parkeren. Omdat het zo goed bereikbaar was? Omdat het zo goed geasfalteerd was of omdat je na drie uur wachten eindelijk weg kon rijden?

Danielle Haas
Ik moest mensen ophalen van de Flying Dutch maar wat een verschrikkelijke slecht geregelde verkeerssituatie was dit zeg! Ik ga al 4 jaar naar festivals maar dit was toch wel echt het toppunt van het meest slecht geregelde verkeer. Ik was half 11 aanwezig en ik reed pas 4 uur 's nachts weg na veel irritatie en een dure rit voor mij. En dan weten de verkeersregelaars en politie ook nog niet eens de weg of waar we heen moesten want de snelweg was ook nog eens afgesloten. Echt verschrikkelijk.

Pauline Willemse
Wat was de locatie een logistieke ramp. Stonden één uur vast op de heenweg en drie uur op de terugweg. Te weinig exits om van het festival terrein af te komen en te weinig uitvalswegen om zo veel verkeer van het terrein af te leiden.


Xantha Jacobs
Het feestje zelf was super! Alleen organisatorisch was het een grote puinhoop op de omgang bij het noodweer na. Geen verhard/moddervrij pad naar de wc's waardoor we zover door de modder zakten dat onze schoenen zelfs bleven hangen.
Ook met het terrein af komen was een drama, het stond gewoon stil omdat iedereen op een relatief smal verhard pad weg wilde (niemand loopt vrijwillig door de modder). Verder moesten we zoeken naar onze auto. Het is handiger als je elke rij een nummer, letter, of net zoals de Efteling, een plaatje geeft. Dat verwacht ik ook voor die 15 euro. Waar we die 15 euro dan voor moesten betalen begrijp ik ook niet. Naar de verkeersregelaars is het niet gegaan. We hebben er ruim 2 uur over gedaan om bij de snelweg te komen door het tekort aan (goede) verkeersregelaars. Toen we eindelijk van het veld af kwamen konden we weer aansluiten in de mega lange file richting de snelweg.

Shant
Verkeersregelaars waren een drama. Het heeft 2 uur geduurd voordat ik weg kon. Voor zoveel omzet verwacht ik wel bepaalde service.

Sanne Denneman
DJ's, eten en drinken op het festivalterrein waren top. Maar 1,5 uur wachten om naar binnen te kunnen omdat heel Nederland tegelijk met de bus gedropt wordt is heel vervelend en 3 uur in de bus wachten tot we naar huis rijden is not done. Vervoer moet echt anders volgend jaar, wat een enorme domper na zo'n geweldige dag... En voor de buschauffeurs mag tijdens zo'n lange dag wel wat we eten geregeld worden, gewoonweg sneu.

Stéphanie Wevers
DJ's waren top. Organisatie was heel slecht. Eten en drinken was te vroeg op (om 17.00 uur 2 van de 3 sandwiches op, om 19.00 uur geen Jillz meer, om 22.00 uur geen water meer). Alle bestellingen aan de bar gingen fout en een puinhoop aan het einde van het festival: met 15.000 man over een onbegaanbaar modder pad.

'Bezoeker'
Op het terrein zelf was het al chaos. Ooit 40.000 man door een trechter zien lopen? Heb geen kapotte bus gezien en dan nog; Het is toch slecht als één blokkade tot dit leidt?

Ben84
Het busvervoer was een drama. Het begon al met het zoeken van de bus, in een groot geel vak. Vervolgens om 2.15 uur eindelijk van het terrein af, ruim 3 uur na het evenement.

Niek
Al het verkeer moest over éé landweggetje. Voetgangers opzoek naar taxi, fietsers, auto's. Er was ook niets geregeld om het verkeer in goede banen te laten leiden.

Frank van Vliet
Verkeers-chaos? Niets van gemerkt hoor, de verkeersregelaars hebben het erg goed gedaan... NIET DUS en misschien zijn vuilnisbakken en toiletten ook een goed idee om te plaatsten langs de route. Is wel zo fijn voor mijn tuin. De organisatie mag wel héél véél goed komen maken in Duizel. Ze hebben genoeg verdient aan het feestje.

Jolanda Verboven-Driessen
Ellendig einde. Er fietsten mensen op de snelweg.

Ron Linders
Nu nog een succesvol logistiek plan. Dan konden de mensen ook nog naar huis na afloop.

Volledig scherm
File richting The Flying Dutch op het E3 strand in Eersel
Volledig scherm
Een blik op het publiek :-) © www.facebook.com/hoversphotography
Volledig scherm
The Flying Dutch in Eersel
Even werd dancefestival The Flying Dutch zaterdagmiddag stilgelegd vanwege een onweersbui. Een kwartier lang was het stil op het E3-strand in Eersel. Daarna ging het feest in volle gang verder. The Flying Dutch, vorig jaar nog op Strijp-S, trok dit jaar 40.000 toeschouwers. Politie en EHBO hoefden nauwelijks in actie te komen.