Volledig scherm
Luyksgestel. © Bert Jansen

Bijeenkomst in Maarheeze: Boer met hagelschade richt pijlen op tussenpersoon

MAARHEEZE - Claims dreigen voor verzekeringstussenpersonen. Boeren die hun hagelschade niet of slechts beperkt vergoed krijgen, gaan mogelijk proberen hun tussenpersonen aansprakelijk te stellen.

Ze zouden verkeerd zijn voorgelicht bij het afsluiten van hun verzekeringspolis.

Zorgplicht
Bovendien is het de vraag of de verzekeringskantoren hun zorgplicht wel hebben vervuld. Advocaten willen dat namens boeren juridisch gaan toetsen. Het kan zowel gaan om grote tussenpersonen zoals de Rabobank maar ook de kleinere, lokale verzekeringskantoren in Zuidoost-Brabant. Dat bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst voor gedupeerden door de hagelstorm van 23 juni.

Veel boeren blijken niet of niet goed verzekerd te zijn. Ook wordt er flink gesteggeld of het gaat om stormschade of hagelschade. Zo'n 75 getroffenen, vooral werkzaam in de agrarische sector, kwamen in Maarheeze bij elkaar om met contra-experts en advocaten te overleggen. Die vinden dat veel boeren onterecht te weinig krijgen uitgekeerd omdat hagelschade in veel polissen niet gedekt is.

Interpolis
"Bij verzekeraar Interpolis is hagelschade een specifiek hoofdstuk geworden terwijl het eerst onder de stormdekking viel. Daar hebben tussenpersonen hun verzekerden nadrukkelijk op moeten wijzen", zegt advocaat Annemieke de Leeuw van Lindenbergh Advocaten in Rotterdam.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.