Volledig scherm
Bo Poels uit Geldrop (foto via Twitter @RvandenHove)

Bijna 11 miljoen opgehaald tijdens Alpe d'HuZes 2016 (Storify)

ALPE D'HUEZ - Voor de elfde keer beklommen fietsers en lopers donderdag de legendarische Franse berg Alpe d'Huez om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het voorlopige eindbedrag van Alpe d'HuZes 2016 is donderdagavond bekendgemaakt door de organisatie en komt neer op een bedrag van 10.738 euro.

Om 04.30 uur viel het startschot, waarna 881 lopers en 3193 fietsers de berg beklimmen, sommigen 1 keer, anderen 6 keer. ’s Avonds komen de laatste deelnemers over de finish en wordt de voorlopige opbrengst bekend. Vorig jaar leverde de jaarlijkse sponsortocht 12 miljoen euro op. De inkomsten liepen enkele jaren geleden flink terug na ophef over declaraties van een van de oprichters van Alpe d’HuZes.

Onderzoek
Donderdagavond wordt de tussenstand van de opbrengst bekend en eind oktober het definitieve bedrag, dat naar een apart fonds van KWF Kankerbestrijding gaat. Dit jaar wordt het geld onder meer besteed aan het stimuleren van jonge, talentvolle onderzoekers en het creëren van extra kansen voor baanbrekende ideeën.

Onder de deelnemers, die zich laten sponsoren, zijn altijd veel (ex-)kankerpatiënten en familieleden, vrienden en buren. Onder hen zijn ook dit jaar veel mensen uit Zuidoost-Brabant.

Volledig scherm
Team 2climb2raise, Twitterfoto van Mireille Wolf
Volledig scherm
© Lezersfoto
Volledig scherm
Team WilMarion. © Instagram shapeways
Volledig scherm
Team van MMC, foto van Katinka Randwijk op Twitter