Volledig scherm
© Thinkstock

BiQ Group NV uit Eindhoven, redder van omstreden biovergister over kop

EINDHOVEN - De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken van de Eindhovense investeringsmaatschappij BiQ Group NV van ondernemer Chris van Steenbergen.

Volgens curator Martijn Versantvoort is het bankroet van BiQ, dat eerder dit jaar nog de omstreden biovergister in Nistelrode probeerde te redden, aangevraagd door een zakelijk dienstverlener die nog geld tegoed had.

Van Steenbergen zegt dat BiQ ten onder is gegaan aan 'de negatieve publiciteit de laatste tijd'. "Daardoor wil niemand meer zaken doen", aldus de ondernemer.

Uit een eerste onderzoek van de curator blijkt dat het bedrijf rood staat op haar bankrekening. Veel meer kan hij nog niet zeggen, omdat Versantvoort de ondernemer nog niet heeft gesproken.

De curator noemt het 'interessant' dat Anaconda Beheer, een ander bedrijf van de Eindhovenaar, op 1 juni is uitgetreden als bestuurder van BiQ. "Daardoor had het bedrijf de laatste maanden geen leiding", concludeert de curator.

Het is niet de eerste keer dat Van Steenbergen betrokken is bij een faillissement. De bedrijven iSense BV en iSwitch Global Group BV gingen respectievelijk in 2012 en 2005 over de kop. De ondernemer: "In Amerika zou dat helemaal niet erg zijn."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement