Volledig scherm

Blauweballonnenmysterie in Eindhoven is opgelost (video)

EINDHOVEN - Wekenlang worstelden Eindhovenaren met de vraag wat die blauwe ballonnen met opschrift #waitforit, die op tal van plaatsen plots opdoken, nu eigenlijk betekenden.

De ballonnen waren onder meer te zien op de Hovenring, Station Strijp-S, op de High Tech Campus, TU/e-terrein en de Insulindelaan. Vooral op social media waren de ballonnen een 'hit'; berichten op Facebook werden tienduizenden keren gezien en vaak gedeeld.

Zaterdag werd het konijn uit de hoed getoverd, met de plaatsing van een groot aantal stoelen in de Eindhovense binnenstad met daaraan opnieuw blauwe ballonnen, maar ditmaal met de aankondiging van een nieuw te openen winkel op Strijp-S: Gusj Market. Deze zaak opent komend weekend in de machinekamer op het Ketelhuisplein zijn deuren.

De #waitforit is voorbij. Al bijna twee weken is Eindhoven in de ban van blauwe ballonnetjes met de hashtag #waitforit. Op diverse locaties in de hele stad doken de ballonnen op, vastgemaakt aan hekwerk of railingen. Op drukke verkeerspunten, bij stations, bij fietsroutes, waar eigenlijk niet? Enkel bedrukt met de hashtag ‘#waitforit’ riep dit enorm veel vragen op. Ook het Eindhovens Dagblad schreef erover op hun pagina. ‘Weet iemand waar we op moeten wachten?’ En niemand wist het antwoord…. Tot vandaag. Want vandaag (zaterdag 10 september) werd het mysterie dan eindelijk opgehelderd. Vanochtend werden er een groot aantal stoelen in Eindhoven geplaatst met daaraan weer diezelfde ballonnen bevestigd. Ditmaal echter met een andere bedrukking, de aankondiging van een grootse opening van de Gusj Market in de machinekamer op Strijp-S. Met een filmpje van alle locaties waar ballonnen werden gehangen, strak aan elkaar gemonteerd, en een stukje van het plaatsen van de stoelen, eist het interieur- & lifestyle merk Gusj de actie op. Het weekend van 17 & 18 september opent het merk haar deuren in de oude machinekamer van Philips op Strijp-S. Met deze actie heeft het merk meteen de aandacht getrokken en geeft het de opening van de Gusj Market een vliegende start. In de Gusj Market wordt shoppen een échte beleving en kunnen eigenzinnige levenskunstenaars rondsnuffelen tussen een enorme collectie grote & kleine must haves. Je vindt er spullen voor in huis, in de tuin, in de keuken of uiteraard gewoon voor jezelf. Tijdens het openingsweekend is er onder andere live muziek van Bert-Jan op de sax, draait huisdj Pieter Lepelaars heerlijke groovy tunes, kun je terecht voor een hapje & een drankje én zijn er uiteraard allerlei openingacties. #waitforit #ohmygusj #youhavetoseethis De Gusj Market is vanaf 17 september wekelijks geopend op woensdag – donderdag – zaterdag van 11.00 tot 18.00, op vrijdag van 11.00 tot 19.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. Gusj Market Ketelhuisplein 7-9 Eindhoven info@gusjmarket.nl www.gusjmarket.nl