Volledig scherm
© Tom Valstar/fotomeulenhof

Bouwkranen domineren skyline Strijp-S

EINDHOVEN - Strijp-S is booming in Eindhoven, zeker qua bouw. De skyline wordt er momenteel gedomineerd door bouwkranen. En dat blijft ook nog wel even zo, gezien de vele plannen die eraan komen.

Grootste project is Space-S, waar corporatie Woonbedrijf 7 verschillende flats laat bouwen door Stam+De Koning. Er komen 151 appartementen, 61 lofts, 44 studio's voor begeleid wonen, en 143 studentenkamers en -woningen. De planning is om de eerste woningen eind 2016 op te leveren, de rest volgt in het voorjaar van 2017. Er zijn er nog enkele te huur.

SintLucas
Naast Space-S verrijst de creatieve (vmbo en mbo-)school SintLucas. Volgens 'bouwpastoor' Hans van Lokven van de Eindhovens/Boxtelse instelling kunnen de 1700 leerlingen er begin september naar school.

Toren
Langs het spoor is Stam+De Koning bezig met de bouw van de blokken 61 en 63, die in het voorjaar van 2017 klaar moeten zijn. De vergunning voor het derde blok, nummer 59, naast de parkeergarage, wordt binnenkort verleend. Dit is de meest opvallende van de drie, met een toren van bijna 70 meter die er ook qua architectuur uitspringt. In totaal komen er 250 appartementen. De 54 koopwoningen zijn al verkocht, de overige worden verhuurd door de nieuwe eigenaren Reggeborgh en Bouwinvest.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.